duminică, iunie 23, 2013

Recapitulare literară 2

Merg mai departe cu recapitularea și vă mai amintesc încă cinci titluri cărora le-am făcut recenzii.

12 iulie 2012: Povestea lui Lucy Gault - William Trevor. Familia căpitanului Gault este forțată să se mute din Irlanda, în vara anului 1921, din cauza faptului că sunt protestanți dar mai ales deoarece sunt considerați drept parveniți. Fetița lor, Lucy, de doar opt ani pune la cale un plan prin care să-și determine părinții să nu plece, însă idea ei inofensivă precum și un alt incident, un câine care duce o haină de-a fetiței pe plajă transformă totul într-o nenorocire ce va distruge pentru totdeauna viețile celor din familia Gault.

19 iulie 2012: Codul Shakespeare - Jennifer Lee Carell. Cartea lui Lee Carrel este un extraordinar periplu prin viața și opera lui Shakespeare, care explică și elucidează nedumeririle ori lacunele pe care le poate avea un cititor de rând. De asemenea romanul e construit ca un thriller extrem de captivant în care cu ușurință te poți pierde, încercând să o ajuți pe Kate să descopere adevărul din spatele numelui Shakespeare ori locația pierdutei și extrem de valoroasei ultimei piese shakespeariene, intitulată Cardenio și inspirată din controversatul și totuși plin de succes roman din acea perioadă: Don Quijote al lui Cervantes.

26 iulie 2012: Cutia cu bomboane otrăvite - Anthony Berkeley. Romanul lui Berkeley apărut în 1929 ne prezintă un număr de şase personaje din pătura socială superioară a căror distracţie se constituie în analizarea unor numeroase crime. Cu o singură excepţie, domnul Ambrose Chitterwick, toţi ceilalţi cinci membri ai „prestigiosului“ cerc criminalistic sunt oarecum interesaţi de crimă prin natura profesiilor lor: patru scriitori şi un avocat.

02 august 2012: Tunele 2: În adâncuri - Roderick Gordon & Brian Williams.  Continuându-şi aventura sa prin subteran, în care a pornit pentru a-şi găsi tatăl, Will dă peste numeroase obstacole şi primejdii dar şi peste prieteni neaşteptaţi, fără de care nu ar putea ajunge cu bine la finalul acestui volum. Însă nu va fi ferit de pierderi, atât materiale dar mai ales familiale. Ceea ce îl face pe Will să-și continue misiunea sa de căutare a aiuritului său tată, sunt urmele tot mai clare ale trecerii sale prin Adâncuri, semne care îi arată calea urmată de acesta, precum și mărturii ale ciudaților și blajinilor locuitori subterani, numiți coproliți.

05 august 2012: Curtezana - Diane Haeger. Autoarea ne oferă în detaliu povestea romanțată dintre regele Henric II-lea și Diane de Poitiers. Deși nu a fost niciodată privită cu ochi buni, dragostea dintre cei doi a avut ca rezultat o perioadă extrem de înfloritoare pentru serviciile medicale și sanitare, pentru arhitectura și arta franceză și pentru situația politică și economică a statului.

Pentru recenziile integrale nu ezitați să folosiți linkurile postate în titlurile cărților mai sus amintite.

Lecturi plăcute!