luni, iulie 22, 2013

Recapitulare literară 3

Recapitulăm următoarele cinci titluri care au primit recenzii pe Recenzii Beletristică.


09 august 2012: Simbolul Pierdut - Dan Brown 
Profesorul Robert Langdom revine în centru atenției în acest al treilea roman care se bazează pe simbolistică și capacitățile profesorului de a desluși înțelesuri ascunse. După ce „Îngeri și demoni” și „Codul lui DaVinci” au șocat lumea religioasă dar au și epuizat discuțiile pe teme bisericești atenția autorului s-a îndreptat spre ceva la fel de misterios și intrigant: francmasoneria.

16 august 2012: O educație costisitoare - Nick McDonell
Un amalgam de personaje, puțin cam multe și neindividualizate suficient, fără prea mari legături între ele, fără prea multe legături cu intriga, fără prea multe legături cu nimic de altfel, este plasat într-un context care nu se dezvoltă și nu suscită interesul. Toate personajele sunt studenți, absolvenți ori angajați la Harvard și toți împreună nu fac cât o ceapă degerată, deoarece se mint și se trag pe sfoară, se amenință și se denigrează public. Până la urmă se strofoacă degeabă că oricum toate jocurile sunt deja făcute, toate sforile fiind trase de pe undeva 
de la CIA.


19 august 2012: Orașul oaselor - Cassandra Clare
Povestea începe în momentul în care Clary descoperă că poate vedea și alte creaturi în lumea în care trăiește. Descoperirea ei duce la un șir de evenimente ciudate care o vor determina să îți cerceteze trecutul să-și descopere amintiri reprimate și să afle cine este ea cu adevărat. Mai exact, Clary urmează drumul, bătătorit de milioane de personaje literare, descoperirii sinelui și a propriei identități. În același timp cadrul desfășurării acțiunii precum și personajele secundare se vor transforma împreună cu ea.

23 august 2012: Harlequin - Bernard Cornwell
Thomas din Hookton este arcaș în armata engleză, și angrenat în bătăliile dintre Anglia și Franța, bătălii care preced Războiul de 100 de ani. Deși înrolat în armată cu un scop personal, acela de a-și răzbuna tatăl și de a recupera Lancea Sf. Gheorghe, în bucuria luptei uită frecvent de misiunea sa și profită adesea de beneficiile pe care le au învingătorii.

30 august 2012: Jocurile Foamei - Suzanne Collins
După ce trece prin numeroase situații limită și suferă de sete, de frig și de pe urma rănilor Katniss ajunge tot mai aproape de final și chiar ia în considerare posibilitatea să câștige, lucru pe care îl va face până la urmă. Și nu e spoiler ceea ce vă zic acum, deoarece era evident din moment ce există încă două volume.



Am recapitulat suficient pentru azi, mai lăsăm și pentru data viitoare.
Lecturi cât mai frumoase!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu