marți, iulie 30, 2013

Recapitulare literară 4

Continui demersul meu de a readuce în atenția voastră recenziile mele de pe Recenzii Beletristică.

02 septembrie 2012: Minciuna de Andrew Wilson
Britanicul Adam Woods, după ce a finalizat o facultate în Istoria Artei, în ciuda tatălui său care își dorea pentru el o pregătire cu mai multe foloase materiale, pleacă la Veneția pentru a fi profesor de engleză unui puști răsfățat și de bani gata. Stupoare! Puștiul răsfățat și de bani gata a făcut-o lată, lăsându-și iubita însărcinată, drept urmare este expediat de părinți la New York.

07 septembrie 2012: La răsărit de Eden de John Steinbeck
Povestea sau mai bine zis poveștile pe care ni le spune Steinbeck au ca schelet rivalitatea dintre frați, mai exact primul model (dacă e să dăm crezare bibliei) de astfel de rivalitate, cel dintre Cain și Abel. Primele personaje atrase în acest conflict sunt Charles și Adam (numele sunt schimbate, dar autorul a păstrat aceleași majuscule), frați vitregi, care concurează pentru dragostea tatălui lor. Adam beneficiază de iubirea părintelui fără a face nimic special și răspunde doar prin respectă și teamă. Charles îl iubește necondiționat și totuși este ignorat și dat oarecum la o parte.

11 septembrie 2012: Asasinul Regal de Robin Hobb
Acest al doilea volum al trilogiei Farseer își începe acțiunea la câteva săptămâni după finalizarea primului. Fitz este din nou și narator și personaj principal și ne ghidează prin aventurile și întâmplările vieții sale. Trei sunt schimbările majore din viața lui Fitz după întoarcerea lui din Regatul Munților unde tentativa de asasinare a sa, comandată de unchiul său, Regal, a eșuat. 

20 septembrie 2012: Imperiul pierdut de Clive Cussler 
Acest roman scris de Clive Cussler și Grant Blackwood e cel de-al doilea al formidabilei serii „Aventurile Soților Fargo”. Frumoșii, inteligenții și extrem de descurcăreții soți Fargo nu pot sta departe de aventură, doar că aventura nu vine niciodată singură ci mereu cu necazuri și situații limită. După palpitantele aventuri din Aurul Spartanilor care m-au vrăjit pur și simplu, nu se putea să nu revin cu prima ocazie la această serie.

30 septembrie 2012: Ce-aș fi eu fără tine de Guillaume Musso
Gabriella va ajunge în punctul culminant al romanului să fie nevoită să se împartă între două persoane iubite de care fusese despărțită mult timp. Tatăl ei este un hoț de obiecte de artă, celebru. Martin este bărbatul de care s-a îndrăgostit cândva și care acum a devenit polițist și e pe urmele tatălui ei. Ambii reușesc să reapară în viața ei, în același timp. Problema majoră e faptul că cei doi sunt prinși într-o cursă mortală, iar Gabriella nu știe pe cine să salveze și pe cine să piardă.

Acestea sunt cele cinci recenzii pe care vi le reamintesc azi. Mai mult, data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu