miercuri, iulie 31, 2013

Provocarea verii!!!

Cum vara e o perioadă destul de neplăcută pentru mine; căldurile infernale mă termină fizic și psihic, propunerea Georgianei e binevenită să mă „activeze puțin”. Trebuie să recunosc și faptul că pune o carte la bătaie nu e de ignorat.

Am intrat în joc și sper să îl duc până la capăt.

Reguli: 
• Scrie un articol în care să publici imaginea provocării, regulile și lista provocărilor; 
• Răspunde la fiecare provocare în câte o postare în care să apară imaginea provocării și întrebarea propriu-zisă; 
• Nu răspunde la provocări înainte de 1 august și nu rezolva mai multe provocări într-o zi; 
• Nu toate provocările sunt obligatorii, poți sări peste oricare vrei. 

Provocări: 
1. Cum ar trebui sa fie cartea ideala pentru vara? Ar trebui sa fie simpla si usor de citit, sau dimpotriva, intortocheata si provocatoare? (Poti da si exemple de carti pe care le consideri „de vara”) 

2. Care e coloana sonora a verii tale sau care e melodia pe care o asociezi cu vara? 

3. Daca ar fi sa recomanzi un film perfect pentru o zi torida de vara, care ar fi acela si de ce? (Eventual, spune-ne si cateva cuvinte despre actiunea filmului)

4. Cu totii am auzit expresia „iubire de-o vara”. Daca ai putea sa traiesti o astfel de poveste scurta si intensa cu un personaj dintr-o carte/film, pe cine ai alege si de ce? 

5. Iti poti imagina o lume fara vara? Exerseaza-ti talentul scriitoricesc si descrie-o in cateva randuri. 

6. Alege un citat - sau, daca ai inspiratie, creeaza o fraza - care te duce cu gandul la vara si creeaza o imagine care sa-l contina. 

7. Daca ai putea petrece o vara in alt timp, cand ai vrea sa mergi? 

8. Daca ai putea calatori oriunde (inclusiv in lumile din romane), unde ai vrea sa petreci o saptamana de vara si de ce?

9. Ce carti nu vor lipsi din bagajul tau pentru vara asta?

10. Iti place sa citesti la plaja/in parc sau preferi linistea camerei de hotel? Descrie atmosfera perfecta pentru lectura.

11. Poti alege 5 personaje din orice carti vrei cu care sa pleci in vacanta. Pe cine ai alege si unde ai vrea sa mergi? (Poti alege orice loc de oriunde)

12. Povesteste-ne despre vara ta preferata.

13. Care a fost parerea ta despre Provocarea verii? Care a fost intrebarea ta preferata? Dar cea care ti-a placut cel mai putin?

Suntem in 2013, deci vor fi doar 13 provocari. Si pentru ca nimic nu stimuleaza mai bine creativitatea decat un concurs, daca rezolvati toate provocarile inainte de 15 septembrie si imi lasati link-uri cu ele, eu le voi citi pe toate si voi alege un blogger pe care il voi premia cu o carte. Pentru a va inscrie, lasati la acest articol un link la postarea in care ati inclus regulile si provocarile si, pe masura ce rezolvati provocarile, lasati-mi link-uri la articolele in care le rezolv eu. 


P.S. Menționez că acesta e și o ocazie numai bună prin care să îmi scot blogul din amorțeală.