miercuri, ianuarie 09, 2013

A apărut numărul 2: Harap Alb Continuă!

Așa cum fanii deja știu, numărul 2 al revistei „Harap Alb Continuă” a apărut de aproape o lună.

Revista încă se mai găsește pe la chioșcuri de ziare, la OMV, la Kaufland și la Inmedio, dar mai sunt și alte locuri de unde poate fi achiziționată.


Numărul 2 continuă aventurile lui Harap-Alb, exact de unde le-a lăsat primul. Dar pentru cazul în care nu vă amintiți, fac pentru voi o scurtă recapitulare:

După ce frații mai mari ai lui Harap-Alb nu au reușit să treacă de Ursul cel fioros, la ieșirea din Regat, Harap-Alb (pe care încă nu-l cheamă așa) se dovedește mai curajos și vrea să lupte cu ursul (care nu e altul decât tatăl său). Pe drumul către îndepărtata împărăție a lui Verde Împărat, eroul nostru se vede nevoit să-l ia pe Spân drept slugă pentru a nu se rătăci. Pe finalul episodului Harap-Alb este păcălit și ajunge el sluga Spânului, dându-i acestuia hainele și scrisoarea doveditoare.

Tot în primul număr am aflat povestea lui Miron, zis „Gerilă” și ați putut citi prima parte din foiletonul lui Marian Coman „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”

Numărul doi ne aduce pe lângă „Primele Aventuri” și partea a doua din „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, precum  și o poveste cu Miron, „Odată cu Gerul”. De asemenea veți afla și „Originile lui Flămânzilă”.

Harap-Alb ajunge la curtea lui Verde Împărat și stârnește chiar slugă fiind, mai multă admirație în rândul fetelor acestuia, decât Spânul care îi furase identitatea. Aventurile din care scapă mereu cu viață îi crează o imagine de erou, dar vă las pe voi să vă delectați cu benzile desenate cu mult stil și talent și completate de un scenariu, deși scris după opera lui Creangă, parcă original și unic. Eu am citit și urmărit aventurile de parcă aflam pentru prima dată povestea lui Harap-Alb.

Le urez creatorilor inspirație multă și putere de muncă, pentru a ne încânta multe numere de aici înainte. Abia aștept să văd cum va continua povestea după numărul patru și apoi cine știe poate îmi vin niște idei pe care aș fi bucuros să le împărtășesc creatorilor.
Iar pe voi cititorii mei vă invit să vă spuneți părerea, să veniți să discutăm mai mult despre Harap-Alb Continuă.


Lecturi plăcute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu